Wie zijn wij?

Technisch Adviesbureau Crone is een deskundig en eigenzinnig bureau. Bij ons staan de wensen van onze opdrachtgevers centraal. Maar wij combineren deze behoeften met onze inzichten en kennis van duurzame, energiezuinige oplossingen. Daarbij durven wij naast de gebaande paden te denken en te adviseren. En komen wij met oplossingen waar anderen niet bij stilstaan of die anderen ten onrechte over het hoofd zien. Oplossingen die steevast milieuvriendelijk en energiezuinig zijn en het project een extra waardevol karakter geven.

Hans Crone

Milieuvriendelijk en energiezuinig waren voor mij al belangrijke en nastrevenswaardige kwalificaties toen de klimaat-opwarming nog moest worden uitgevonden (wie heeft dat gedaan trouwens?). Het feit dat fossiele brandstoffen gedurende vele miljoenen jaren gevormd zijn, is voldoende reden om ze er niet in een paar honderd jaar doorheen te jassen.”

Eigenaar, heeft het bureau in 1995 opgericht. Hans woont in Groesbeek, vanwaar hij dagelijks op de fiets stapt naar Nijmegen. Is een levensgenieter die als hij niet werkt te vinden is in zijn grote moestuin.

Vanaf 1977 werkzaam in de installatietechniek, eerst als werkvoorbereider en bedrijfsleider bij een installatiebedrijf, daarna als technisch specialist bij een leverancier en sinds 1995 als adviseur.
Oorspronkelijk opgeleid als (arbeid-en-bedrijf-) socioloog. Dat is minder vreemd dan het misschien lijkt: ook de sociologie houdt zich bezig met stromingen, met druk en afhankelijkheid en het begrip “autoriteit” is zowel in de sociologie als in de installatietechniek zeer wezenlijk.

Bart Grim

Bart werk vanaf 2007 bij Technisch Adviesbureau Crone. Opgeleid als installatie-technicus en daarna volledig gespecialiseerd in het maken van berekeningen voor de bouwaanvraag. Dit betreft onder andere daglicht-, ventilatie- en energieprestatie-berekeningen (EPC) voor projecten variërend van een enkele woning tot grootschalige woningbouwprojecten.

Afgestudeerd aan MTS werktuigbouwkunde en MIT met aanvullende vakopleidingen.

Bart toert in zijn vrije tijd graag met zijn vriendin door het land op de motor en is sinds kort vader geworden.

Alwin Meijer

Alwin werkt sinds begin 2017 bij Technisch Adviesbureau Crone. Daarvóór bracht hij als fietskoerier onze post en is zo letterlijk bij ons binnen gerold. Alwin heeft Bouwkunde gestudeerd aan de TU Delft en Beeldende Kunst aan de AKI in Enschede. Hij heeft o.a. gewerkt als bouwkundig tekenaar, ontwerper en projectleider.
Omdat hij al jaren bezig is om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen is hij vooral gefascineerd door de groene kant van de bouw. “Groen is veel meer dan greenwashing of een goed gevoel, de concrete bouwfysische berekeningen die ik maak bij Crone tonen overtuigend aan dat een beter milieu begint bij je eigen woning.”

Alwin woont in Nijmegen en houdt van tekenen, hardlopen, mountainbiken, wielrennen, cyclocrossen, windsurfen, reizen, lezen en nog veel meer…

 

Niloufar Saeedi

 

Peter van Engelen